Stefano Mantanari, dr. Antoinetta Gatti: CEPIVA DA ALI NE?

  CEPIVA DA ali NE?

Z elektronskim mikroskopom dokazana prisotnost strupenih nanodelcev v cepivih. Kakšne posledice imajo na človeško telo?

Stoletje po smrti Louisa Pasteurja se glede cepljenja pojavljajo številna vprašanja: Ali so cepiva varna? Ali povzročajo bolezni, kot so avtizem, multipla skleroza, alzheimer, parkinson, alergije … katerih število strmo narašča? Ali je njihova učinkovitost zagotovljena, na primer proti raku materničnega vratu ali proti gripi?

Na vprašanj ...
  Preberite več

Cena: 15,90 EUR

Kol:

Dominik Golenhofen: DO ZDRAVJA Z RAZSTRUPLJANJEM TEŽKIH KOVIN

  Knjiga se obrača v enaki meri na prizadete in na strokovno osebje, napisana pa je tako, da je razumljiva tudi za laike. S težkimi kovinami je zastrupljenih več ljudi, kot smo doslej domnevali. Pogosto so prizadeti zlasti kronični bolniki. Ker se medicina ne ukvarja v zadostni meri s pomembnostjo težkih kovin, je vsak posameznik sam odgovoren zase in za svoje zdravje. Informacije iz te knjige naj vam bodo v pomoč, da boste sami postali aktivni.

Ta knjiga pojasnjuje:
• Pomen težkih ko ...
  Preberite več

Cena: 9,00 EUR

Kol:

Peter Raspor in Sonja Smole Možina: AJDA OD NJIVE DO ZDRAVJA

  Ajda. Polje v cvetju ... ajdova kaša, ajdovi žganci ...
Zapis zgodovine nekega naroda, spomin na preteklost slovenskega kmeta?
Ali nostalgičen spomin na izgubljajočo se tradicijo in toplino doma?

Dobrina narave, ki jo je raznesel čas in natresel v dlani številnih narodov, da bi ji dal svojevrstne obraze v različnih kulturah sveta za včerajšnji in jutrišnji svet.

Svojevrstna po cvetu, izzivalna po plodu, edinstvena po okusu. Veščina in znanje človeka sta jo ohranjala v genera ...
  Preberite več

Cena: 30,00 EUR

Kol:

Borut Bohanec in Mišo Alkalaj: KAJ JE RES IN KAJ NI RES O GSO

  Precizno žlahtnenje ali gensko spremenjeni organizmi (GSO) predstavljajo novo tehnologijo za povečanje pridelave hrane in njeno izboljšanje. Brez novih tehnologij v pridelavi bi se človeštvo že v preteklosti večkrat znašlo v nerešljivi krizi, in ne moremo se zanašati, da se nam to ne more več zgoditi. In če bi udejanjili to, kar že znamo, bi lahko svetovno prebivalstvo danes bolj zdravo prehranili ob manjši porabi zemlje, gnojil in zaščitnih sredstev, torej ob manjš ...
  Preberite več

Cena: 17,00 EUR

Kol:

Vida Petrovčič: SHUJŠAJMO SKUPAJ - priročnik za znižanje teže in holesterola

  To je knjiga, ki sem jo morala napisati. Zaradi vas, ki ste se zjutraj pogledali v ogledalu in ugotovili, da ste čez vikend spet pridobili kilogram več, pa vas skrbi, kaj bo rekel vaš partner ali kaj bo rekla vaša partnerica. Zaradi vas, ki si niste mogli več obleči priljubljenih kopalk niti zapeti najljubših hlač ali krila. Zaradi vas, ki vas je zdravnik opozoril, da bi morali shujšati zaradi zdravja.
Poglej jo, Petrovčičko! Kako je shujšala. In ni le shujšala, tudi pomladila se ...
  Preberite več

Cena: 12,45 EUR

Kol:

dr. Bob Arnot: PROSTATA IN ZDRAVILNA MOČ PREHRANE

  RAK PROSTATE IN RAK DOJKE STA SORODNI OBOLENJI
Strokovnjaki so ugotovili povezavo med genom raka dojke in rakom prostate. Najbolj logična razlaga tega je, da si poročena ženska in moški delita skupno okolje. In pri okolju je najpomembnejša hrana. To pomeni da lahko vi, vaš partner in otroci jeste isto hrano, ki vas bo zaščitila pred različnimi oblikami raka. Vaš skupni cilj naj bo, da se zavarujete pred rakom, zato začnite že danes z zdravim prehranjevanjem.
Tveganje za bolezen je ...
  Preberite več

Cena: 28,79 EUR

Kol:

Vida Petrovčič - SKUHAJMO SKUPAJ

  Kaj naj danes skuham? Rižoto smo jedli včeraj, goveja juha je rezervirana za nedeljo, mogoče zrezek in krompir – že spet! Toliko kuharskih knjig, toliko hrane, pa vsak dan isto vprašanje. Če ste se odločili shujšati se je pojavilo še dodatno vprašanje: Kako kuhati, da bom skuhala navadne jedi za družino in dietne zase? Kako naj torej nekdo, ki hujša, preživi v družini, ki ne hujša?
Prvo navodilo je: pijte in jejte! Nikar ne izpuščajte obrokov, sedite z družino in prija ...
  Preberite več

Cena: 12,45 EUR

Kol:

Boštjan in Mojca Godec: ZRELA HRUŠKA PADE SAMA

  ZRELA HRUŠKA PADE SAMA
Opisi starih sort hrušk, z recepti za vsakdanjo rabo

Zdravilnost hrušk je omenjena v številnih besedilih:
1. dr. Robert Arnot jo je vključil kot pomembno sestavino v varovalni dieti v knjigi PROSTATA IN ZDRAVILNA MOČ PREHRANE
2. Vida Petrovčič je hruško vključila v jedilnike z nizkim glikemičnim indeksom v knjigi Shujšajmo skupaj
3. Lothar Hirneise, hruško omenja v knjigi Kemoterapija zdravi raka in Zemlja je ravna plošča, v njej je uvrščena kot s ...
  Preberite več

Cena: 16,90 EUR

Kol:

AJURVEDSKA KUHINJA ZA SAMOZDRAVLJENJE

  Video predstavitev in pogovor z Dr. med. Biljano Dušić, Dr. Manivannanom Ramasamyjem in Swami Vishwashakti Saraswati:
www.youtube.com/watch

Ajurvedska znanost o prehrani je obširna in izčrpna ter vpliva na vsak vidik človekovega življenja. Uči nas, da lahko prehrana odločilno prispeva k neprekinjenemu dobremu zdravju. Hrana ustvarja sočno hranljivo esenco, ki hrani lačna telesna tkiva ter ugaja in prinaša zadovoljstvo umu in čutom.
Ajurveda ...
  Preberite več

Cena: 24,90 EUR

Kol:

JOGA ZELIŠČ. AJURVEDSKI VODNIK PO ZELIŠČARSTVU

  Video predstavitev in pogovor z Dr. med. Biljano Dušić, Dr. Manivannanom Ramasamyjem in Swami Vishwashakti Saraswati:
www.youtube.com/watch

Daleč v zgodovini so ljudje globoko spoštovali rastlinsko kraljestvo. To pa ni pomenilo praznovernega čaščenja, pa tudi ne zgolj občutljivosti za lepo, temveč zavestno dovzetnost za moči, ki nam jih ponujajo rastline.

Da bi lahko razumeli ajurvedski pristop k zeliščem, moramo razumeti osnovi sistem aj ...
  Preberite več

Cena: 24,90 EUR

Kol:

Čebelar in sadjar z Rake Martin Humek

  Njegovo življenje in delo, kot ga je opisal njegov mlajši sin Miloš.

Kje se je Martin Humek začel zanimati za čebelarstvo in sadjarstvo, ne bo nikoli znano. To niti ni važno, vemo le, da je bil za te kmetijske stroke neznansko navdušen. Samo brezmejno navdušenje mu je lahko dajalo toliko volje in moči, da je naredil, kar je naredil. Moral je hiteti, kajti stroka se je hitro razvijala in želel je, da slovenski čebelar in sadjar ne bi zaostajala za Evropo. Boril se je sam, timsko de ...
  Preberite več

Cena: 5,00 EUR

Kol:

Dr. John M. Kennedy: DIHAMO!

  Vaše srce je zlato, zato ga čuvajte!
Za dobro življenje je nujen zdrav srčno - žilni sistem.

Kaj lahko sami storimo? DIHAMO!

Globoko dihanje je starodavna modrost, ki jo je sodobna znanost potrdila.

S pravilnim dihanjem boste prepričili:

MOTNJE SRČNEGA RITMA
ANGINO PEKTORIS IN SRČNI INFARKT
SRČNO POPUŠČANJE
BOLEZEN SRČNIH ZAKLOPK.

Če zavestno PRAVILNO DIHAMO vsaj 15 minut dnevno lahko na povsem preprost in naraven način

ZNIŽAMO KRVNI TLAK
KREPIMO IMUNSKI SIS ...
  Preberite več

Cena: 23,90 EUR

Kol:

Boštjan Godec - SADNI IZBOR ZA SLOVENIJO 2010

  Pomen sadnega izbora

Sadni izbor za Slovenijo je seznam sort sadnih rastlin, ki jih slovenska sadjarska stroka priporoča za sajenje in širjenje pri nas, se pravi v pedoklimatskih razmerah, ki so na razpolago v Sloveniji. Pri tem ne gre za omejitev, katere sorte sadnih rastlin morajo tako tržni pridelovalci kot sadjarji vrtičkarji saditi, ampak predvsem za strokovno priporočilo.
V sadni izbor vključene sorte so preizkušeno kakovostne. Sortnost je le izhodišče, ki omogoča dober pri ...
  Preberite več

Cena: 16,90 EUR

Kol:

MOZZARELLA V RECEPTIH NAJBOLJŠIH KUHARSKIH MOJSTROV

  Od neapeljskih sirarjev prihaja vsak dan sveže narejena mozzarella iz bivoljega mleka. Jedo jo samostojno ali pa kot dodatek drugim domačim sestavinam v tradicionalnih napolitanskih jedeh, ki jim mozzarella daje značilen okus in mehko, sočno vezavo. Prav zaradi svojih lastnosti pa se bivolja mozzarella odlično prilega tudi zahtevam sodobne kuhinje - enostavna je za pripravo, lahka za prebavo in je odličen dodatek k drugim klasičnim sestavinam, na primer jajčevcem, paradižniku, papriki, ...
  Preberite več

Cena: 28,00 EUR

Kol:

ČESEN V RECEPTIH NAJBOLJŠIH KUHARSKIH MOJSTROV

  Česen je priljubljena sestavina naše prehnane že od starih, antičnih časov, ko je Hipokrat svetoval, "naj bo hrana naše zdravilo in zdravila naj bodo hrana". Poleg zdravilnih lastnosti pa številne kuhinje sveta častijo česen zaradi čudovitega vonja in okusa.
Tej tradiciji sledijo tudi recepti v knjigi. Zbranih je 60 jedi dvajsetih vodilnih kuharskih mojstrov, ki so zajeli vse bogastvo načinov uporabe teh čudovitih zrn - od enostavne česnove juhe ali pečenih česnovih paradižnikov ...
  Preberite več

Cena: 28,79 EUR

Kol:





vzgoja / osebni razvoj / zdravje in prehrana / vera in politika / forum / svetovanje / pišite nam / domov

Vse informacije in naročila: Orbis d.o.o. Ljubljana, Dunajska 21, 1000 Ljubljana
brezplačni telefon: 080 20 14, 01 436 23 34,
faks: 01 436 25 47, e-pošta: ogl@orbis.si

(c) 2004 Orbis d.o.o. Ljubljana