Vida Petrovčič: SHUJŠAJMO SKUPAJ - priročnik za znižanje teže in holesterola


Kategorija: Zdravje in prehrana
Cena: 12,45 EUR  

To je knjiga, ki sem jo morala napisati. Zaradi vas, ki ste se zjutraj pogledali v ogledalu in ugotovili, da ste čez vikend spet pridobili kilogram več, pa vas skrbi, kaj bo rekel vaš partner ali kaj bo rekla vaša partnerica. Zaradi vas, ki si niste mogli več obleči priljubljenih kopalk niti zapeti najljubših hlač ali krila. Zaradi vas, ki vas je zdravnik opozoril, da bi morali shujšati zaradi zdravja.
Poglej jo, Petrovčičko! Kako je shujšala. In ni le shujšala, tudi pomladila se je! Pa ne samo to. Četrto leto že vzdržuje nižjo težo. Le kaj počne? Le kako ji je to uspelo, ste si rekli zadnjič, ko ste me po naključju videli. Potem ste me poklicali po telefonu ali pa ste mi pisali navadno ali elektronsko pismo. Odgovorila sem vam v naglici, na hitro, ker drugače ne gre. Toda hujšanje je tema, na katero se ne da odgovoriti na hitro. Pa tudi vi imate še veliko vprašanj. Zato se je ta knjiga morala roditi, da vam povem, da se dá shujšati. In da vam povem, kako. Pa ne le to. Pred vami je nekakšna dvosmerna knjiga. V njej je najprej moje sporočilo, ki je namenjeno vam, drage bralke in bralci, in, če me poslušate, drage poslušalke in poslušalci. Na koncu knjige je dopisnica, s katero mi lahko pišete. Na njej je samo vaše posebno osebno geslo, s katerim boste lahko zastavili svoje elektronsko vprašanje ali napisali komentar in opisali svoje izkušnje o hujšanju, ki bodo – skupaj z mojim odgovorom, če boste seveda to želeli in dovolili – objavljeni v naslednji knjigi na to temo, ki jo prav tako pripravljam. Skratka, vse skupaj sem napisala zaradi vas, ker vem, da vas zanima. Že dejstvo, da ste prijeli v roke to knjigo, je dokaz, da zares želite shujšati. Zato si zaslužite, da vam povem, kako je uspelo meni.
Seveda moram posebej poudariti, da to ni strokovna zdravniška knjiga! Nisem zdravnica, sem le ženska v najboljših letih, ki se je odločila, da bo shujšala. In uspelo mi je. Pa ne le shujšati za več kot dvajset kilogramov, nižjo težo vzdržujem že več let. Poleg tega se tudi počutim 20 let mlajša. Kljub temu pa vam svetujem, da se o kateri koli dieti in načinu hujšanja še vedno najprej posvetujete z zdravnikom; samo zdravnik je tisti, ki vam bo dieto odobril in ki bo vaše hujšanje spremljal. To, kar sem vam napisala v tej knjigi, pa je moja osebna izkušnja – izkušnja o tem, kako sem se s hujšanjem najprej spopadla v svoji glavi, šele potem v želodcu. Želim vam povedati to, kar me ves čas sprašujete - kako mi je uspelo in kako mi še vedno uspeva. Če je uspelo meni, bo tudi vam! Shujšajmo skupaj!
Knjiga je napisana v mojem preprostem gospodinjsko-novinarskem slogu, tako rekoč za telebane, kot nekakšen priročnik ali, če hočete, delovni zvezek. To je knjiga, ki jo boste dokončali sami, medtem ko boste hujšali in vanjo zapisovali svoja razmišljanja, opažanja in merjenja. Prav zato je ta knjiga drugačna od drugih knjig o hujšanju, ki jih je na slovenskih in tujih knjižnih policah ogromno. Vzemite jih v roko, poglobite se vanje. Brskajte po svetovnem spletu. Prav neverjetno je, koliko knjig in časopisnih člankov je napisanih na temo hujšanja, mnogim ljudem pa še vedno ni uspelo shujšati. So te knjige in članki napisani preveč zapleteno? Ali morebiti ljudje nimajo časa brati? Za tiste, ki jim je bliže hitro in preprosto branje, je tole moje pisanje kot naročeno. Skupaj se bomo sprehodili skozi sedem tednov. Skupaj bomo razmišljali o sebi, o hujšanju, zapisovali si bomo, se učili in prebirali, skupaj se bomo gibali.
Pa ne le to, dovolila vam bom, da boste pokukali v moj lonec, na moj krožnik. Zadnjič me je znanec po telefonu vprašal, kaj jem. Rekla sem, da bi bil odgovor na to njegovo vprašanje predolg. »Dobro, potem pa mi povej, kaj konkretno si jedla danes?« se ni pustil odgnati. To me sprašujete vsak dan. In ker vem, da bi tudi vi radi pogledali na moj krožnik in v moj lonec, vam opisujem jedilnike za vsak dan v teh sedmih tednih. Vse to so seveda samo moji jedilniki. Vsak človek ima svoj okus in hujšanje, ki sem se ga lotila sama, zame ne pomeni neke časovno omejene in strogo predpisane diete, marveč spremenjen način življenja. Življenja, ki je zame postalo veliko lepše, potem ko sem se lotila hujšanja. In ker vem, da si tudi vi zaslužite, da bi se imeli lepo, da bi bili zadovoljni sami s sabo, sem se odločila, da svoje izkušnje delim z vami. Sporočilo, ki ga namenjam vam, je: dá se shujšati, vredno je, zaslužite si. Shujšajmo skupaj!

Kako želeno težo obdržati? Kako kuhati zase in za ostale člane družine, ki ne hujšajo? Kje so pasti pri nakupovanju živil? Odgovore najdete v knjigi SKUHAJMO SKUPAJ
https://www.orbis.si/index.php?3090&backPID=3090&tt_products=9054Količina:  


Nazaj na spisek knjig


vzgoja / osebni razvoj / zdravje in prehrana / vera in politika / forum / svetovanje / pišite nam / domov

Vse informacije in naročila: Orbis d.o.o. Ljubljana, Dunajska 21, 1000 Ljubljana
brezplačni telefon: 080 20 14, 01 436 23 34,
faks: 01 436 25 47, e-pošta: ogl@orbis.si

(c) 2004 Orbis d.o.o. Ljubljana