Plečnikov sprehod po Ljubljani


Kategorija: Slikanice
Cena: 19,00 EUR  

Slikanica je nekaj prav posebnega. Je otroška knjiga, ki so jo ustvarili otroci za otroke. Srčni projekt OŠ Dragomelj, ki ga je zasnovala likovna pedagoginja Saša Žust v sodelovanju z učiteljico razrednega pouka Neno Radmelič.

V šoli imata umetnost in spodbujanje ustvarjalnosti posebno mesto. Že od leta 2019 se učenci ob slovenskem kulturnem prazniku razveselijo festivala ustvarjalnosti Zlata paleta, ko cela šola ustvarja na določeno temo, nato v prostorih šole pripravijo veliko pregledno razstavo in podelijo nagrade za ustvarjalnost.
Zlata paleta 2022 je posvečena priznanemu arhitektu Jožetu Plečniku ob 150-letnici njegovega rojstva. Tretješolci so ob mentorstvu učiteljice razrednega pouka Nene Radmelič napisali pravljico o Plečniku in njegovem psičku Sivčku, ki se sprehajata po Ljubljani mimo mojstrovih arhitekturnih del.
Učenci vseh razredov so na podlagi zgodbe pod mentorstvom učiteljev šole ustvarili prelepe ilustracije v raznolikih likovnih tehnikah in jagodni izbor je na ogled v tej prav posebni slikanici. Je skupinski projekt celotne šole, saj so tako besedilo pravljice kot njene ilustracije, ki sestavljajo celoto, delo različnih učencev razredne in predmetne stopnje.


Količina:  


Nazaj na spisek knjig


vzgoja / osebni razvoj / zdravje in prehrana / vera in politika / forum / svetovanje / pišite nam / domov

Vse informacije in naročila: Orbis d.o.o. Ljubljana, Dunajska 21, 1000 Ljubljana
brezplačni telefon: 080 20 14, 01 436 23 34,
faks: 01 436 25 47, e-pošta: ogl@orbis.si

(c) 2004 Orbis d.o.o. Ljubljana