Jakob Galičič: IRIS, naš sonček


Kategorija: Osebni razvoj
Cena: 14,90 EUR  

Kadar se je dobro počutila, je bila Iris polna življenja. Polna idej, kaj vse bi rada počela. Da jo je k temu vzpodbujala uka žejna goljufiva kača, je rada dejala, saj so se v šoli učili o Prešernu. Močno ji je bila pri srcu tudi glasba Korada in Brendija. Najbolj zdrava, srečna in vesela pa je bila Iris na morju, kamo smo se prav zaradi nje vračali. Prevzele so jo velike potniške ladje; tako veličastne so se ji zdele, da ni mogla odtrgati pogleda od njih, dokler niso izginile za obzorje.
Več kot desetletje je morje dajalo moč naši deklici, da je lažje kljubovala svojim zdravstvenim težavam. Nato pa se je v kratkem času vse spremenilo. Najprej je zbolel njen dobri prijatelj Drago. To, da je za vedno zaspal, je Iris zelo prizadelo, kar se je odrazilo tudi ne njenem zdravju. Nekaj mesecev kasneje pa je Iris izgubila še drugega prijatelja, psička Džeka, ki ga je povozil avto. Po tej nesreči je bila najraje sama. A kot da vse to še ni bilo dovolj, je izvedela, da je odšel tudi njej zelo drag pevec Brendi, ki ga je ob poslušanju njegovih pesmi rada spremljala na kitari.
Preveč se je nabralo za tako čustveno dekle, kot je bila Iris. Le nekaj dni pred njenim odhodom v Ljubljano, na kardiološki oddelek, od koder se ni več vrnila, je rekla, da je vse izgubila. Da se ji uka žejna goljufiva kača nič več ne oglaša.

Količina:  


Nazaj na spisek knjig


vzgoja / osebni razvoj / zdravje in prehrana / vera in politika / forum / svetovanje / pišite nam / domov

Vse informacije in naročila: Orbis d.o.o. Ljubljana, Dunajska 21, 1000 Ljubljana
brezplačni telefon: 080 20 14, 01 436 23 34,
faks: 01 436 25 47, e-pošta: ogl@orbis.si

(c) 2004 Orbis d.o.o. Ljubljana