Jakob Galičič: Oropani brezskrbne mladosti


Kategorija: Osebni razvoj
Cena: 19,90 EUR  

Človek, ki je bil oropan za otroštvo in mladostniška leta, pri tem pa doživljal hude travme družinskega nasilja, je zaznamovan za celo življenje.
Strah, stres, negotovost, se tako globoko zagrize v človekovo dušo, da posledice ostanejo nepopravljive. Še desetletja se prebujaš iz sanj, ves prestrašen, ker doživljaš travmatične dogodke tistih časov, ko si si želel, da ne bi bil med živimi. Ker si se že kot otrok težko vključeval v družbo svojih vrstnikov zaradi tako stresnega življenja doma, ostaneš zaprt vase tudi pozneje. Da bi se nekoliko sprostil, te pogosto privede do tega, da posežeš po alkoholu, ki pa na takega človeka deluje tako, da postane agresiven in maščevalen. V takem stanju se mu prikazuje njegova kruta mladost. Mladost, ki je za večino nekaj najlepšega in nepozabnega v življenju.
Bil bi že skrajni čas, da v tretjem tisočletju družba naredi kaj več, da omeji družinsko nasilje, ki ga je še vedno veliko preveč. Nasilje največkrat ostane prikrito znotraj družinskega kroga in izbruhne na dan, ko je velikokrat že prepozno.

Količina:  


Nazaj na spisek knjig


vzgoja / osebni razvoj / zdravje in prehrana / vera in politika / forum / svetovanje / pišite nam / domov

Vse informacije in naročila: Orbis d.o.o. Ljubljana, Dunajska 21, 1000 Ljubljana
brezplačni telefon: 080 20 14, 01 436 23 34,
faks: 01 436 25 47, e-pošta: ogl@orbis.si

(c) 2004 Orbis d.o.o. Ljubljana