Burke Hedges: V ODVISNOSTI OD SLUŽBE


Kategorija: Osebni razvoj
Cena: 19,90 EUR  

Logika »moram dobiti službo«
Naučili so nas, da si moramo poiskati dobro službo, zaposlitev za vse življenje, zanimivo, dobro plačano, z veliko dodatnimi ugodnostmi in končno za dobro pokojnino. Pa tega več ni.
Delovnega mesta za vse življenje več ni, je izginilo. In ne pozabite: povsem običajno bo, da boste zamenjali veliko delovnih mest na različnih delovnih področjih, preden se boste upokojil. Kakšna je po vašem mnenju možnost, da boste vi ali kdo, ki ga poznate, pri istem podjetju ostali 45 let? Ena proti milijon.
In še to. Ali veste, kdo danes v svetu zaposluje največ ljudi? Servis za začasno delo. Ljudem ponudijo neko delo, in ko je opravljeno, jim ponudijo drugo delo. To v resnici ni slaba novica. Tako kot delovna mesta, kakršna smo poznali, izginjajo, smo priča eksploziji priložnosti kot še nikoli.

Ste kdaj pomislili, kaj dejansko počnemo, ko delamo v službi, ki jo sovražimo? Ko se sami pred sabo opravičujemo, se skušamo prepričati, da smo izbrali drugo najboljšo možnost in da je zato vse v redu, da je tako najvarneje, da je povsem v redu, če se poceni prodamo.
Pa ni v redu in vi to veste!
Ni v redu, če ste sposobni, da bi vam uspelo v poslu, v katerem bi uživali, namesto tega pa se zadovoljite s službo, saj nimate dovolj poguma, da bi se lotili preračunanega tveganja in začeli na svoje.

Če sprva ne uspe, poskusite drugače.
Postajamo tako obremenjeni z uspehom, da smo počasi razvili patološki strah pred neuspehom. V resnici neuspeh ni tako grozen. Resnica je, da je tudi neuspeh nujen. Tudi ta je lahko koristen.
Ni sramotno, če vam posel ne uspe. Sramotno je le, če boste enako napako ponovili v naslednjem poslovnem poskusu. In še bolj sramotno je, če se boste zaradi težav odpovedali svojim sanjam.
Če vam ne uspe, ni krivo svobodno podjetništvo. Mogoče bi morali poskusiti drugače. Morda bi morali celo zamenjati svojo dejavnost. Nikoli pa si ne premislite glede lastne poslovnosti.

Neodvisnost je dolgoročna zadeva. Posla se lotite kot maratona in ne kot šprinta. Če niste zadovoljni s sedanjimi rezultati, se zadeve lotite drugače. Le vdajte se ne.


Količina:  


Nazaj na spisek knjig


vzgoja / osebni razvoj / zdravje in prehrana / vera in politika / forum / svetovanje / pišite nam / domov

Vse informacije in naročila: Orbis d.o.o. Ljubljana, Dunajska 21, 1000 Ljubljana
brezplačni telefon: 080 20 14, 01 436 23 34,
faks: 01 436 25 47, e-pošta: ogl@orbis.si

(c) 2004 Orbis d.o.o. Ljubljana