Corinne Maier - Dober dan, lenoba


Kategorija: Osebni razvoj
Cena: 12,48 EUR  

Knjiga francoske ekonomistke Corinne Maier je med francoskim uradništvom odjeknila kot svoj čas Komunistični manifest med delavstvom...
Končno je nekdo napisal nekaj za normalne ljudi, ki jih delo dolgočasi in jim je poleg tega še naporno...
Čeprav je na prvi pogled videti kot zabavno čtivo, ima Dober dan, lenoba prevratniško vsebino.
S strategijo aktivne neangažirosti na delovnem mestu je C. Maier teoretično oborožila novodobne lenuhe. Njena osrednja misel je, da v sedanjem uradniškem in napol podržavljenem podjetniškem okolju lahko preživiš tudi, ne da bi se pretegnil.
Trditev, da taka drža pogosto (pa ne samo v Franciji) celo pomaga pri vzponu na družbeni lestvici, pa nam bo gotovo vsem v spodbudo.


O avtorici:
Corinne Maier (40) psihoanalitičarka in ekonomistka, je avtorica vrste publicističnih del (Lacan san peine, 2002., Casanova ou la loi du desir, 2002., Le General de Gauelle a la lumiere de Jacques Lacan, 2001. itd.).
Zaposlena je na oddelku za raziskave in razvoj v državnem podjetju za proizvodnjo in distribucijo električne energije. Ko je lani objavila Dober dan, lenoba ali o umetnosti da na delovnem mestu naredimo čim manj, se ji ni niti sanjalo, da bo izzvala vrsto nasprotujočih si odzivov v javnosti.

Mnogi so jo obtožili, da "pljuva v lastno skledo", uprava njenega podjetja pa je uvedla disciplinski postopek. Na srečo so jo zaščitili sindikati.
Vse to in pa aktualna tema je pripomoglo, da je Dober dan, lenoba prišla na vrh najbolj prodajanih knjig v Franciji, v svetovnih medijih pa je postala tema živahnih razprav.
Knjigo so prevedli že v 24 jezikov.


Količina:  


Nazaj na spisek knjig


vzgoja / osebni razvoj / zdravje in prehrana / vera in politika / forum / svetovanje / pišite nam / domov

Vse informacije in naročila: Orbis d.o.o. Ljubljana, Dunajska 21, 1000 Ljubljana
brezplačni telefon: 080 20 14, 01 436 23 34,
faks: 01 436 25 47, e-pošta: ogl@orbis.si

(c) 2004 Orbis d.o.o. Ljubljana