O založbi

SPLOŠNI PRODAJNI POGOJI SPLETNE TRGOVINE

Kontaktni podatki podjetja:
Ime podjetja: ORBIS, Ljubljana, d.o.o.
Naslov podjetja: DUNAJSKA CESTA 21, 1000 LJUBLJANA
Telefonska številka: 01 4362334
Faks: 01 436254
Spletna stran: www.orbis.si

E-mail naslov: ogl@orbis.i

Podatki o podjetju:
TRR: 0204 4001 5320 517
IBAN: SI56 0204 4001 5320 517 (Nova LB Ljubljana)
Matična številka: 5335639000
Ident. Številka za DDV (ID): SI 15961877
Zavezanec za DDV: Da
Pravno organizacijska oblika: Družba z omejeno odgovornostjo d.o.o.
Družba je vpisana v sodni register pri Okrožnem sodišču v Ljubljani (Vložna št.: 10455600).
Ustanovitev družbe: 10.01.1990; SRG zadnjega vpisa (15.10.2001): 200114143; Osnovni kapital: 3.500.000 SIT


ODSTOP OD POGODBE

Kupec ima nepreklicno pravico odstopa  v 14 dneh od prejema blaga na e-naslov ogl@orbis.si oz. po pošti na naslov Orbis, Ljubljana, d.o.o., Dunajska 21, 1000 Ljubljana. Kupec to lahko stori z nedvoumno izjavo o odstopu od pogodbe v pisni ali elektronski obliki ali z izpolnitvijo obrazca - povezava na Obrazec za odstop/vračilo. Potrošnik ima v skladu s 1. odstavkom 43/č člena ZVPot pravico, da prejeto blago vrne  nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik, v roku 14 dni po sporočilu iz 1. odstavka 43/č člena ZVPot oz. po sporočilu o odstopu od pogodbe. V nasprotnem potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga v skladu z 8. odstavkom 43/d čl. ZVPot, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.
Kupec pa je v primeru odstopa od pogodbe dolžan nositi stroške pošiljanja, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.
Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. V primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila.
Ob vračilu pošiljki priložite originalen račun in navedite tudi svoj transakcijski račun.

REKLAMACIJE IN VRAČILA
Potrošnik lahko v primeru, da je prejel napačno vrsto blaga v primerjavi z naročenim ali poškodovano blago  le-to reklamira  v roku osmih (8) dni od prevzema blaga tako, da pošlje izpolnjen obrazec za vračilo blaga, (na voljo na povezavi obr. Reklamacija) skupaj s kopijo originalnega računa, na naš naslov naveden zgoraj. V primeru reklamacije, lahko potrošnik, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo izdelka, njegovo popravilo ali vračilo kupnine.
Izdelki, ki jih vračate, naj bodo nerabljeni in nepoškodovani ter v originalni embalaži in z vsemi prejetimi dodatki.

STVARNE NAPAKE
Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo v dveh letih po prevzemu (25 b člen ZVPot). Napaka je stvarna:
- če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet,
- če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,
- če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,
- če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

NESOGLASJA IN SPORI
Morebitna nesoglasja ali spore, nastale glede tolmačenja ali izvajanja "Splošnih pogojev", stranki rešejute sporazumno. V primeru, da sporazuma ni možen, je pristojno sodišče v Ljubljani

VARSTVO PODATKOV
S klikom na gumb »PRIJAVI SE « dovoljujete, da Orbis, Ljubljana, d.o.o. z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in neposrednega trženja vzpostavi, vzdržuje in upravlja z vašimi osebnimi podatki za neomejeno časovno obdobje. Družba zagotavlja varstvo osebnih podatkov po zakonu, ki ureja varstvo osebnih podatkov.
Podatki bodo uporabljeni izključno za namen, za katerega ste nam jih posredovali (ponudba, račun, komunikacija v zvezi z vašim naročilom, pošiljanje informativnega gradiva).
Dostop do podatkov imajo le pooblaščene osebe našega podjetja. Vaših podatkov nikoli ne bomo posredovali tretjim osebam. Občasno vas bomo po e-pošti seznanili z novostmi v naši ponudbi.
Pisno ali po telefonu lahko zahtevate, da v 15 dneh trajno ali začasno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke za namen neposrednega trženja, ter vas o tem v 5 dneh obvestimo.

Veljavnost naročila:
Kupec s svojim naročilom potrjuje, da sprejema naše prodajne pogoje.

Podatki o straneh:
Pridržujemo si pravico do vsebinskih in drugih sprememb tako splošnih pogojev kot tudi pogojev spletne trgovine. Za eventualne napake ne prevzemamo nikakršne odgovornosti, razen za napake na izdelku.

Za več informacij in pomoč smo vam na voljo na spodnjih kontaktih:

Spletna prodaja:
ORBIS, LJUBLJANA, D.O.O.
Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana (zemljevid)
tel.: 01 436 23 34
e-mail: info.kamen@orbis.si
Delovni čas: ponedeljek - petek: 08:00 - 16:00

 

 

 

Splošni pogoji

1. Predviden rok dobave:

  • dobava v petih delovnih dneh od prejema naročila

 

2. Veljavnost ponudbe:

  • ponudba in cene veljajo do odprodaje zalog
  • stroški pošiljanja so 3 EUR; pri nakupu nad 24 EUR poštnine ne zaračunavamo

 

3. Pravica do odstopa od nakupa:

  • kupec ima po po določilih 43 . člena Zakona o o varstvu potrošnikov pravico vrniti kupljen izdelek v roku 15 dni po prejemu blaga pod pogojem, da ga vrne v originalni embalaži in da ni kakorkoli poškodovan ali uporabljan
  • dokumentacija o prejetih in izvršenih naročilih je kupcem na voljo na sedežu podjetja, Dunajska 21, Ljubljana

 

4. Kako naročiti in stornirati naročilo:

  • knjigo naročite tako, da v ustrezno okence ob opisu knjige vpišete željeno količino knjig in pritisnete gumb "Dodaj v košarico"
  • knjigo odstranite tako, da v košarici ob imenu knjige vpišete v polje Količina številko 0 (nič) in pritisnete gumb "Osveži košarico"
  • naročilo dokončate tako, da v košarici pritisnete gumb "Naroči" in izpolnete vaše podatke in podatke o naslovu pošiljanja
  • če naročila po zgornjem postopku ne zaključite, naročilo ne bo izvedeno.


vzgoja / osebni razvoj / zdravje in prehrana / vera in politika / forum / svetovanje / pišite nam / domov

Vse informacije in naročila: Orbis d.o.o. Ljubljana, Dunajska 21, 1000 Ljubljana
brezplačni telefon: 080 20 14, 01 436 23 34,
faks: 01 436 25 47, e-pošta: ogl@orbis.si

(c) 2004 Orbis d.o.o. Ljubljana