Precizno žlahtnenje ali gensko spremenjeni organizmi (GSO) predstavljajo novo tehnologijo za povečanje pridelave hrane in njeno izboljšanje. Brez novih tehnologij v pridelavi bi se človeštvo že v preteklosti večkrat znašlo v nerešljivi krizi, in ne moremo se zanašati, da se nam to ne more več zgoditi. In če bi udejanjili to, kar že znamo, bi lahko svetovno prebivalstvo danes bolj zdravo prehranili ob manjši porabi zemlje, gnojil in zaščitnih sredstev, torej ob manjšem obremenjevanju okolja. V tej knjigi so opisani nekateri že znani in preizkšeni GS pristopi, ki bi lahko bistveno izboljšali kakovost življenja.

 

Kako je Vida Petrovčič izgubila toliko kilogramov, se sprašujete? Svojo skirvnost je razkrila v knjigi, ki vas vodi skozi sedem tednov njenega prehranjevalnega programa! Brez kompliciranja in s hrano, ki jo dobimo v vsakem superkmarketu. Če poskusite, lahko izgubite le kilograme! 

Ne spreglejte tudi knjige SKUHAJMO SKUPAJ - priročnik Vide Petrovčič, o tem kako doseženo težo obdržati in kuhati za družino, ki ne hujša z vami!! 

OBE SKUPAJ DOBITE S 15% popustom!! 

Raziskave potrjujejo, da prehrambene navade močno vplivajo na razširjenost obolenja prostate. Dr. Robert Arnot je te informacije pregledno zbral v knjigi Prostata in Zdravilna moč prehrane. 

Knjiga vas bo navdušila s presunljivo kuharsko modrostjo. Enostaven, praktičen pristop k prehranjevanju, odlični recepti iz ajurvedske umetnosti kuhanja, ki bodo telesu pomagali obnoviti zdravo ravnovesje. Slabo zdravje ima le redko enostaven vzrok. Nekatere dejavnike je mogoče spremeniti, kot recimo prehrano, drugi pa so zunaj našega nadzora, kot na primer vreme. Vseeno pa je tudi pri teh dejavnikih mogoče kaj storiti, da zmanjšamo ali celo izničimo njihov vpliv. Najboljša pot do uspešnih a trajnih sprememb: počasi, a vztrajno.

Uživajte v zdravem kuhanju za zdravje, srečo in dobrobit družine in prijateljev.

Oglejte si zanimivo predstavitev in pogovor z Dr. med. Biljano Dušić, Dr. Manivannanom Ramasamyjem in Swami Vishwashakti Saraswati:

 

Sijajen prevod starodavnih ajurvedskih načel in pogledov za današnje pojmovanje in razumevanje. Avtorja sta uspela kompleksno znanost skrčiti in vešče preplesti s spoznanji zahodnega zeliščarstva in sodobne medicine. Premišljeno zasnovan priročnik, z izčrpnimi opisi posameznih rastlin je zanimiv in informativen za izurjenega zeliščarja, hkrati pa povsem dostopen za bralca, ki se z ajurvedo srečuje prvič.

Priročnik omenja več kot 270 zdravilnih zeli, kar 180 pa opisuje podrobneje.

Vez med vami in otrokom je eden izmed najsvetejših odnosov, kar jih lahko izkusite. Knjiga vam pomaga razviti vaše starševske spretnosti, da bi se zavedali, kako otroci odraščajo. Vsakemu izmed staršev lahko uspe, če se le tako odloči. Pod dvema pogojema: priznati morate, da ne veste toliko, kot bi želeli, in pripravljeni morate biti na raziskovanje lastnih globin.

Življenje in smrt Titovega nasprotnika – v spopadih med četniki in partizani je na obeh straneh padlo vsaj trikrat več žrtev, kot sta jih rivalski gverilski gibanji povzročili okupatorskim enotam. Ker je šlo za boj za oblast v povojni državi, žrtve nobeni strani niso bile zelo pomembne. Spremljamo Mihailovićeve izkušnje kot poročnika srbske vojske v balkanskih vojnah ter med I. svet. vojno, ko je bil večkrat odlikovan. Avtor poudarja izostreni občutek mladega oficirja za pravičnost in njegovo pokončno moralno držo, zaradi česar se je že med prvo vojno zapletel v konflikte z nadrejenimi, to pa je kljub junaštvu na bojiščih zavrlo njegovo napredovanje v vojski. Visoka etična merila je Mihailović zadržal do smrti po koncu 2. svetovne vojne. Takrat ni sprejel ameriške ponudbe za evakuacijo iz Jugoslavije in je z najzvestejšimi sobojevniki nadaljeval gverilski boj proti novemu režimu.

 

Številne raziskave javnega mnenja kažejo, da so ljudje še danes prepričani, da jim je bilo v socializmu boljše kot danes. Da jim ni nič manjkalo. Da ni bilo svobode? Dajte no, bilo je vse v redu. Seveda o mrtvih vse dobro. In spomini na stare čase, ko smo bili mlajši, so vedno lepi. Bridke številke pa govorijo drugače.

Kako je mogoče, da maščobe lahko povzročijo srčni infarkt, nastanek tumorjev, lahko pa jih tudi odpravijo? 

Vprašanje kako vnesti kisil v celico je navdihovalo dr. Budwigovo desetletja. Njen način prehranjevanje je del celostnega zdravljenja na številnih klinikah.

Gibanje na svežem zraku in naravna hrana je nedvomno nekaj najboljšega. Toda če ne razumemo delovanja maščob nam vse skupaj nič ne pomaga.

Odličnost te knjige je v avtorjevem kritičnem pristopu k problemu zdravljenja raka. Bralca pouči o uradnih in alternativnimi načini zdravljenja. Pa tudi s tveganji, ki spremljajo izbrane metode. In zakaj toliko ljudi umre zaradi raka in zakaj ga številni preživijo. 

Če zavestno in PRAVILNO DIHAMOvsaj 15 minut dnevno lahko na povsem preprost in naraven način preprečimo

motnje srčnega ritma

angino pektoris in srčni infarkt

srčno popuščanje

bolezen srčnih zaklopk

in hkrati znižamo krvni tlak, krepimo imunski sistem, izboljšamo zbranost, blažimo zaskrbljenost in bolečino , znižamo raven stresnega hormona.

Odkritja raziskovalcev potrjujejo resničnost svetopisemskih dogodkov

Največja sreča mislečega človeka je,

da je raziskal, kar je mogoče raziskati

in da mirno občuduje, kar je nedoumljivo.

- J.W. v. Goethe, Naravoslovni spisivzgoja / osebni razvoj / zdravje in prehrana / vera in politika / forum / svetovanje / pišite nam / domov

Vse informacije in naročila: Orbis d.o.o. Ljubljana, Dunajska 21, 1000 Ljubljana
brezplačni telefon: 080 20 14, 01 436 23 34,
faks: 01 436 25 47, e-pošta: ogl@orbis.si

(c) 2004 Orbis d.o.o. Ljubljana