Mišo Alkalaj: PODNEBNA PREVARA


Kategorija: Vera in politika
Cena: 22,90 EUR  

Teza, da človeški izpusti toplogrednih plinov - predvsem ogljikovega dioksida iz izgorevanja fosilnih goriv - povzročajo nevarno ogrevanje planeta, je politično, ekonomsko in medijsko dominantna. V zadnjem času se je izraz "globalno ogrevanje" sicer zamenjal z "podnebne spremembe", ampak osnovna poanta ostaja: človeški izpusti CO2 povzročajo - če že ne ogrevanja - potem vsaj nevihte in poplave, suše in požare, izumiranje rastlinskih in živalskih vrst, celo potrese in izbruhe ognjenikov.

V knjigi "Podnebna prevara" Mišo Alkalaj dokazuje, da so opažene "podnebne spremembe" posledica naravnih dejavnikov, in ne človeških izpustov. Da se podnebje v nasprotju z napovedmi Medvladne komisije za podnebne spremembe (IPCC) ohlaja, in da je celo človeška civilizacija v preteklosti doživela mnogo toplejša obdobja, davno pred množičnim izkoriščanjem fosilnih goriv.
Da "podnebni znanstveniki" ignorirajo množico znanstvenih meritev in člankov, ki teze o antropogenem ogrevanju ne potrjujejo. Ter še marsikaj - in vse potrdi s 457 viri, od medijskih poročil o ohlajanju, do znanstvenih člankov, ki (na primer) dokazujejo, da so modeli IPCC utemljeni na napačnih fizikalnih predpostavkah.

Tudi v Sloveniji že plačujemo davke na izpuste CO2 in jih bomo še več. Zato bi morali kot volilci vedeti vsaj, da teza o kritičnem vplivu človeških izpustov na podnebje še zdaleč ni tako znanstveno utemeljena, kot nas želijo prepričati predlagatelji novih obdavčitev, ponudniki "nizkoogljičnih" rešitev, in poklicni okoljevarstveniki.

Knjigo si lahko ogledate v elektronski obliki na:
www.podnebna-prevara.si


Količina:  


Nazaj na spisek knjig


vzgoja / osebni razvoj / zdravje in prehrana / vera in politika / forum / svetovanje / pišite nam / domov

Vse informacije in naročila: Orbis d.o.o. Ljubljana, Dunajska 21, 1000 Ljubljana
brezplačni telefon: 080 20 14, 01 436 23 34,
faks: 01 436 25 47, e-pošta: ogl@orbis.si

(c) 2004 Orbis d.o.o. Ljubljana